Otvoren 12. Bijeljinski umjetnički salon: Izložba u znaku jubileja :: Semberija INFO ::

 

Otvoren 12. Bijeljinski umjetnički salon: Izložba u znaku jubileja


U Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu Bijeljina u srijedu naveče otvoren je 12. Bijeljinski umjetnički salon 2020., čime je, na simboličan način, obilježeno i 35 godina od osnivanja Galerije „Milenko Atanacković“, odnosno, sada već Gradske galerije pri Centru za kulturu Bijeljina.



Kako je istaknuto i na izložbi, na kojoj su predstavljeni radovi devetnaest autora, likovnih umjetnika, te stvaralaca u oblasti arhitekture, grafičkog dizajna i umjetničke fotografije, presjek svega onoga najboljeg u umjetničkom stvaralaštvu Bijeljine dešava se u godini pandemije virusa korona, u vrijeme kada se svijet suočava sa velikim zdravstvenim i ekonomskim izazovima, ali, kada se dobro zna da svakome od nas, osim zadovoljenja osnovnih životnih potreba, nedostaje i jedna vrlo važna životna karika – kultura.



Bijeljinska galerija ni u uslovima pandemije virusa korona nije zatvorila svoja vrata za posjetioce. Nastavljeno je organizovanje izložbi, a zabilježene su i dobre posjete. Značajan jubilej – 35 godina od otvaranja Galerije obilježeno je na najljepši način, susretom stvaralaca i zaljubljenika u umjetnost.

Prilika je ovo da se pomenu i imena onih koji su ostavili neizbrisiv pečat i kulturni trag u godinama bivstvovanja bijeljinske Galerije, počevši od Dragana Zarića, koji je postavio visoke izlagačke kriterijume i organizovao izložbe  velikih i poznatih likovnih umjetnika u Bijeljini, preko Božidara Milijaševića, Ifigenije Vasilić, pa do akademskog grafičara i aktuelnog kustosa Galerije Milijanka Miholjčića koji je prije dvanaest godina pokrenuo Bijeljinski likovni salon.

Semberija info - Lj.Ljubojević
Foto - B.Milošević