Ponovo radi Pozorište! :: Semberija INFO ::

 

Ponovo radi Pozorište!


 Četvrtak će u septembru u Bijeljini biti poznat kao dan za pozorište, a 3. septembra bijeljinsku teatarsku publiku očekuje premijera predstave „Golubija vremena“, po motivima, djelima i intervjuima Branka Ćopića, najavljeno je iz Gradskog pozorišta „Semberija“.

Za razliku od prve autorske predstave „Komedija ometena u razvoju“, koja je oduševila gledaoce maestralnim izvođenjem i obradom osjetljivih tema, novi komad će biti posvećen svim uzrastima.

Po riječima umjetničkog direktora Gradskog pozorišta Milivoja Mlađenovića, „Golubija vremena“ su namijenjena mladoj publici, nešto odraslijoj djeci i neodraslim starijima, odnosno, za uzrast od sedam do 107 godina.

U predstavi će nastupiti postava Gradskog pozorišta koju je publika vidjela u prvoj predstavi, a kao gosti na pozornicu će izaći i dvoje glumaca iz Narodnog pozorišta Sombor.



Iz Gradskog pozorišta “Semberija” najavljuju da će u narednom periodu, pored komada „Golubija vremena“, ponovo biti igrana i predstava “Komedija ometena u razvoju”, čije je izvođenje i turneju prekinula pandemija koronavirusa.

Premijera i sve druge predstave biće izvođene uz ograničen broj publike u sali Centra za kulturu, a prije predstave ovaj prostor biće detaljno dezinfikovan. Obavezno je i nošenje maske tokom cijele predstave, kao i dezinfekcija ruku na ulazu u salu.