Bijeljina: U Centru za kulturu održan Nikoljdanski koncert Velikog narodnog orkestra :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: U Centru za kulturu održan Nikoljdanski koncert Velikog narodnog orkestra


Publika u Centru za kulturu imala je priliku da, četvrtu godinu za redom, uživa na koncertu koji je povodom Nikoljdana organizovalo Srpsko kulturno-umjetničko društvo ,,Semberija". Preciznije rečeno, cjelovečernji program za svoje sugrađane izveo je Veliki narodni orkestar SKUD-a ,,Semberija". Publika je uživala u pjesmi i muzici punih 90 minuta, a voditelj programa, bijeljinski glumac Nenad Blagojević, podsjetio je Bijeljince kako se krajem 19-og vijeka u našem gradu izgradio hotel ,,Drina" u kom je, pod prvim nikoljdanskim pahuljama, organizovan koncert.  
Umjetnički direktor i koreograf SKUD-a ,,Semberija Goran Perkić ponosno ističe da ovo društvo može da organizuje i koncerte bez učešća folkloraša.
- Naš Veliki narodni orkestar broji 22 člana, a zastupljeni su svi instrumenti, precizira Perkić.
Koncertno veče započelo je izvođenjem ,,Marša na Drinu", zatim su kao solisti nastupili Bogdan Stjepanović, Neda Marjanović, Željko Đmura, Slađana Čordašević, Siniša Kajmaković, Milan Stojčinović, Dragana Stjepanović, Andrijana Spasojević, Đorđe Manojlović i Uroš Damjanović. Publika je njihove nastupe propratila aplauzima, kao i nastup Ženske vokalne grupe, te Muškog kvarteta. 
Na kraju su svi učesnici koncerta, njih 45, zajedno otpjevali ,,Tamo daleko", a pridružila im se i publika.