U hotelu "Drina" večeras projekcija filma „Kamenovanje Soraje M“ :: Semberija INFO ::

 

U hotelu "Drina" večeras projekcija filma „Kamenovanje Soraje M“


Šesnaest dana aktivizma je globalna, svjetska kampanja koju obilježava 1.700 organizacija u više od 100 država svijeta. Kampanja je počela  25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

Udruženje građana „Otaharin“ uz podršku Care International, organizuje treću projekciju filmova na temu nasilje nad ženama u okviru 16 dana aktivizma.

-Prva projekcija organizovana je u četvrtak 6. decembra, a druga 7. decembra, sa filmovima „U vrijeme leptirova“ i „Sufražetkinje“. Večerašnjom projekcijom, na dan ljudskih prava 10. decembra, završavamo ovogodišnju kampanju 16 dana aktivizma. 

Večeras, u Kongresnom centru Hotela „Drina“, sa početkom u 19 časova prikazaćemo jedan od najefektnijih filmova sa tematikom nasilja nad ženama, a to je ostvarenje Sajrusa Nuraste „Kamenovanje Soraje M“.

Ovom prilikom Vas pozivamo da svojim prisustvom pomognete promociju 16 dana aktivizma, ali i teme kojom se bavi ova projekcija, a to je borba protiv nasilja nad ženama, poručuju iz Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma ,,Otaharin''.