Muzej Semberije - Izložba Udruženja likovnih umjetnika Sveti Luka :: Semberija INFO ::

 

Muzej Semberije - Izložba Udruženja likovnih umjetnika Sveti Luka


U Muzeju Semberije večeras je otvorena izložba radova članova bijeljinskog Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“. Izložbu, kojoj je prisustvovao veliki broj građana i umjetnika, otvorila je profesorica istorije iz Beograda Sofija Ljubičić, koja je istakla da je glavna poruka izložbe „duhovnost, duhovnost i duhovnost“.



Prije otvaranja izložbe, sve prisutne oduševio je nastup dječijeg hora „Srbadija“ pod dirigentskom palicom Jelene Trakilović.

Na izložbi se predstavilo 36 autora sa 100 radova. U pitanju su različite teme i motivi oslikani i izrezbareni u raznim tehnikama. Panto Pantić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“, izrazio je zadovoljstvo velikim brojem Bijeljinaca koji su došli na otvaranje, napominjući da ovo Udruženje uspješno djeluje u Bijeljini više od 15 godina. Prema njegovim riječima, Udruženje „Sveti Luka“ trenutno okuplja oko 50 članova.



„Udruženje je osnovano 2002. godine, a 2005. godine transformisano je i ponovo registrovano pod imenom koje i danas nosi“, istakao je Pantić. Iako je Udruženje suočeno sa materijalnom oskudicom i neposjedovanjem vlastitih prostorija za okupljanje i rad, kaže Pantić, članovi Udruženja aktivno učestvuju na značajnim gradskim kulturnim manifestacijama, ali i međunarodnim likovnim kolonijama. Udruženje tokom godine, podsjetio je on, organizuje nekoliko kolektivnih izložbenih postavki, a najznačajnije su vaskršnja izložba u Muzeju ‚Semberija‚ i decembarska izložba u galeriji Centra za kulturu. Izložba će biti otvorena u narednih mjesec dana, tako da svi koji nisu mogli prisustvovati otvaranju, mogu pogledati radove umjetnika iz Udruženja „Sveti Luka“ u narednih 30 dana.

Semberija info - Z. Kusmuk