ŠKOLA NOVINARSTVA ZA SREDNjOŠKOLCE: Dostavljeni đački radovi na portalu Semberija info od ponedjeljka, 9. marta :: Semberija INFO ::

 

ŠKOLA NOVINARSTVA ZA SREDNjOŠKOLCE: Dostavljeni đački radovi na portalu Semberija info od ponedjeljka, 9. marta


,,Semberske novine’’ i portal ,,Semberija info’’ krajem  2019. godine pokrenuli su  drugi ciklus projekta ,,Mali novinar’’, koji se realizuje u saradnji sa Aktivom direktora srednjih škola, odnosno sa srednjim školama sa područja Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

Svaka škola kandidovala je po pet radova na određenu temu, koji su dostavljeni u redakciju ,,Semberskih novina’’. Od ponedjeljka, 9. marta, počinje objava učeničkih radova na portalu www.semberija.info.  Deset najboljih radova biće objavljeni u ,,Semberskim novinama’’, uz kratku biografiju autora, te nazive njihovih škola.

Projekat podrazumijeva učešće učenika srednjih škola putem pisanih radova na teme ,,Veliki ljudi sa naših prostora’’ i ,,Mladi i budućnost’’.

Krajnji cilj projekta je da autori četiri najbolja rada, prema odluci žirija, učestvuju u Ljetnjoj školi novinarstva ,,Mali novinar’’, koja će biti organizovana u prostorijama ,,Semberskih novina’’. Tako bi se mladi autori upoznali sa novinarskim poslom, dok će njihovi nagrađeni radovi i radovi nastali tokom Škole novinarstva, biti objavljeni u printanom izdanju ,,Semberskih novina’’.

Semberske novine - Semberija info