Održano književno veče književnika Branislava Jankovića :: Semberija INFO ::

 

Održano književno veče književnika Branislava Jankovića


U prostorijama JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini večeras je održano književno veče Branislava Jankovića, književnika iz Niša. Branislav Janković do sada je napisao šest romana, koje je objavila Izdavačka kuća „Laguna“ iz Beograda.

-Književne večeri su jedinstvena prilika, da se pored sajmova knjiga pisac sretne sa ljudima koji su čitali ili tek imaju nameru da čitaju njegova dela. Takođe, to je i prilika da im se on predstavi, da se upoznaju, te da mu daju neki dobar savjet ili dobru kritiku. Pisci pišu za čitaoce i ako nema uzajamne konekcije, ako ljudi ne čitaju vaša dela i ostanu ravnodušni na ono što vi pišete najbolje je i da se ne bavite sa tim“, istakao je književnik Branislav Janković.



Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina istakla je da im je velika čast i zadovoljstvo što su večeras imali priliku da ugoste istaknutog književnika Branislava Jankovića iz Niša, koji je jedan od najtraženijih pisaca na odjeljenju za odrasle čitaoce.

Romani Branislava Jankovića su među najčitanijim u bibliotekama, a njegov roman „Suze Svetog Nikole“ se obrađuje u izbornoj lektiri u mnogim srednjim školama u Srbiji.

(Semberija info)