Emisija o poljoprivredi “Snop” 25. februara slavi 30. rođendan :: Semberija INFO ::

 

Emisija o poljoprivredi “Snop” 25. februara slavi 30. rođendan


Povodom 30 godina emisije „Snop” u specijalnom izdanju emisije, 26. februara, donosimo životne priče poljoprivrednika iz svih dijelova Srpske čiju proizvodnju pratimo od početka, dijelimo sa njima uspjehe i nedaće.
 
Riječ će imati i stručnjaci sa kojima sarađujemo godinama, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji savjetima, ali i novčanom podrškom pomažu u očuvanju i osavremenjavanju poljoprivredne proizvodnje.
 
Urednica emisije Vesna Vuković Durić podjelila je svoje iskustvo u uređivanju ove najdugovječnije emisije na Radio Televiziji Republike Srpske:
 
  "Čast mi je što od januara prošle godine uređujem emisiju koja je sticala ugled tri decenije. Prvi urednik bio je Milan Rakić, potom Spomenka Đurđević. Termin emitovanja ‘’Snopa’’ u ovom periodu više puta se mijenjao, špice, muzika i slično,  ali misija ove emisije ostala je ista -  informisati, savjetovati, pohvaliti i istaći uspjehe, ali i ukazati na probleme, greške  i moguća rješenja.


 
Na tom zadatku angažovani su svi naši informativno-tehnički centri i dopisnici. Nije uvijek lako doći do sagovornika koji se bore da proizvedu hranu i budu konkurentni na tržištu. Uprkos svemu, poljoprivrednici nađu vremena i za naše ekipe, a prostodušnost i gostoljubivost domaćina podsjete nas na prave ljudske vrijednosti. Mnoga domaćinstva stasavala su uz našu emisiju, neki tek počinju i uče. Drago nam je što sve češće bilježimo priče mladih koji svoju budućnost vide na selu i u poljoprivredi, jer biti sam svoj gazda, kažu, nema cijenu.
 
Ponosna sam što sam dio ove priče, budući da je poljoprivreda jedna od najznačajnijih grana privrede Republike Srpske."
 
Emisija „Snop“ na programu RTRS-a je nedjeljom od 11.10 č.