„Otvorena scena 2022“: Program :: Semberija INFO ::

 

„Otvorena scena 2022“: Program



  • U sklopu ovogodišnjeg programa „Otvorena scena 2022“ bijeljinskoj publici će se predstaviti „Petropavlovski pojci“. Vokalno-instrumentalni sastav, koji okuplja ljude razlučite po zvanju, profesiji, starosti, a po „volji Božijoj“, izvodi duhovnu, starosrpsku i vizantijsku muziku. Ova muzička porodica, koja za sebe kaže da su „Braća u Hristu“, koja svoj unutrašnji duhovni svijet izražava najljepšim tonovima i glasovima nastupiće na platou bijeljinskog Centru za kulturu 3. avgusta u 21.00č.

  • Tokom trajanja manifestacije Otvorena scena 2022“ biće organizovan i „Bioskop na otvorenom“. Naime, CZK organizuje projekciju domaćeg filma "Hoću muža" na krovu Centra za kulturu sa ograničenim brojem mjesta na 100 i sa slobodnim ulazom za sve posjetioce. Početak projekcije filma je planiran u 21.00č, 4. avgusta 2022.

  • Bijeljinski umjetnički salon okuplja različite stvaraoce iz oblasti likovne umjetnosti, dizajna i arhitekture. Publici će se i ove godine predstaviti autori različitih poetika i umjetničkih pristupa sa svojim novim radovima. Sama izložba doprinosi dijalogu između umjetnika, njihovih radova, publike i grada. Ona je otvoren prostor za nove ideje i prilika za nova predstavljanja. Ovogodišnji salon će biti otvoren 4. avgusta u 19.00č. i trajaće do 2. septembra. Ulaz je slobodan.

  • U okviru programa „Otvorena scena 2022“ koji organizuje Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina,  5.8.2022. biće izveden mjuzikl „Veselo devojačko veče“. Početak programa planiran je u 20.00 časova na bijeljinskom gradskom trgu

    Ovaj veseo i urnebesan mjuzikl dešava se u jednom karaoka klubu i vodi publiku na putovanje u živote drugarica iz djetinjstva koje proslavljaju djevojačko veče ćerke jedne od njih. U drami punoj humora, kada se popije i otvori ženska duša, dolazi do zapleta, tuge i isprepletanih životnih priča o sreći, ljubavi, prijateljstvu, povjerenju, nezadovoljstvu. Svaka od ovih žena ima svoju priču, a svaku priču prate poznati jugoslovenski hitovi kao što su: „Ti si mi sve na svetu“, „Šta će mi život bez tebe dragi“, „Apsolutno tvoj“...


JU CZK "Semberija" Bijeljina