UMJETNIČKA HRONOLOGIJA ŠA FESTA U GALERIJI „SRETEN STOJANOVIĆ“ U PRIJEDORU :: Semberija INFO ::

 

UMJETNIČKA HRONOLOGIJA ŠA FESTA U GALERIJI „SRETEN STOJANOVIĆ“ U PRIJEDORU


Foto
Ko je taj čovjek koji je od prvog dana na ŠA Festu, na stejdžu ravnopravno sa svim izvođačima?

Ko je taj čovjek koji na ŠA Festu, potpuno neupadljivo, no ipak primjećeno bilježi svaki nastup i pravi posebnu umjetničku hronologiju, baš kako i priliči ovom festivalu?

Ko je taj čovjek koji se samo pojavi na ulazu Ljetne bašte u Prijedoru na dan ŠA Festa i kaže „Ja sam došao, mogu li na stejdž?“.



Ko je taj čovjek koji sa svojim blokom i kredom samo traži neku malu stolicu na kojoj će sjediti na stejdžu i bilježiti naše posebne trenutke?

Ko je taj čovjek koji svojim osmijehom popravi svaki težak trenutak organizatora?

Ko je taj čovjek koji je svoju hronologiju ŠA Festa u crtežima i autentičnim autogramima izvođača odlučio kroz prodajnu izložbu pokloniti Fondu Dalibor Popović Mikša?



On je Nikola Zaklan, prijatelj ŠA Festa koji na sebi svojstven način bilježi trenutke Festivala i svoje radove ostavlja kao svojevrsnu arhivu za sve što se dešavalo.

On je neizostavni dio svakog ŠA Festa. On je prijatelj. On je skroman i neupadljiv, ali itekako vidljiv.

Nikola ove godine ima čast da otvori ŠA Fest svojom prodajnom izložbom u Galeriji „Sreten Stojanović“ u Prijedoru, 25. jula.

Prihod od prodatih radova usmjeriće u Fond Dalibor Popović Mikša.

Zato dođite u prijedorsku Galeriju,  a ako i ne kupite crtež ili serigrafiju, vi podržite umjetnost, podržite prijateljstvo i ŠA Fest!