POETSKO VEČE JELENE M. ĆIRIĆ :: Semberija INFO ::

 

POETSKO VEČE JELENE M. ĆIRIĆ


Foto
Plato bijeljinskog Centra za kulturu "Semberija" večeras će biti mjesto okupljanja ljubitelja poezije. Sa početkom u 21 čas počinje Poetsko veče Jelene M. Ćirić.
 
Prema najavi organizatora pjesnikinja će ovo romantično-književno veče iskoristiti da predstavi dio pjesama objavljenih u knjigama poezije "Žar", "Naiskap" i "Muške pesme" kao i u drugim koautorskim djelima, zbornicima i antologijama.


 
O poetici Jelene M. Ćirić govoriće Dragan Marković, pjesnik iz Loznice. Stihove će kazivati Radan Vilotić i autorka.
 
Jelana M. Ćirić rođena je 1973. godine u Smederevu. Završila je Pravni fakultet. Piše poeziju i kratke priče. Živi i radi u Pragu. Njene pjesme su prevođene na češki, engleski, njemački, slovenački  makedonski, arapski i italijanski jezik.


 
Članica je Udruženja književnika Srbije kao i redakcije Časopisa za kulturu, nauku i umjetnost "Žrnov". Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima su "Zlatna značka" Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije (2014), priznanje "Najuspešnija i najpopularnija pesnikinja Srbije i dijaspore za 2015. godinu" i nagrada "Rastko Petrović" Matice iseljenika i Srba u regionu (2016).