OTVORENA IZLOŽBA SLIKA BRATISLAVA HEGYESSY-A :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA BRATISLAVA HEGYESSY-A


Foto: Semberija info
U Galeriji Centra za kulturu "Semberija",  večeras je  otvorena  izložba slika Bratislava Hegyessy-a. U svom radu ovaj umjetnik  eksperimentiše različitim tehnikama od  kolaža, ulja, do pastela, a  do sada je izlagao više puta samostalno i kolektivno.


 
Bratislav Hegyessy rođen je u Foči, a Akademiju umjetnosti odsjek slikarstvo, završio je u Banjaluci  2006.godine, u klasi profesora Radomira Kneževića.


 
Hegyessy  je rekao da mu je ovo četvrta po redu izložba u Bijeljini , te da ga je ovog puta za izložbu inspirisao sam prostor galerije.



-Izlago sam već nekoliko puta u Bijeljini ali na jedan drugi način. Ova galerija je jedan novi prostor koji se meni dopao zbog  izloga, a ideja je bila da se izlože ove slike zato što se privući pažnju svojim bojama. Volio bih da slike budu osvjetljene tokom noći, kako bi privukle prolaznika da pridju i pogledaju i da na taj način, možda eto doprinesemo kulturi. Kod nas se ljudi malo manje razumiju u slikarstvo, posebno u ovakve apstraktne stvari, kao što je ova izložba ali ja sam smatrao da ovom bojom i oblikom koji je na neki način dopadljiv, ipak može da se pridje publici  iako je totalna apstrakcija”, istakao je Hegyessy.



Kustos bijeljinske Galerije Pavle Golijanin, naveo je da je izložba sastavljena iz dvije cjeline.



-U prvoj cjelini umjetnik se bavi skoro arhitektonskim elementom poput romba, a iz njegovih varijacija nastaju ove apstraktne slike.U drugoj cjelini, umjetnik se bavi nekim više ličnim pristupom i to su zapravo priče koje on prepričava”, rekao je Golijanin.


 
 Izložba će biti otvorena do 4. jula 2022. godine.
 
(Semberija info)