Izložba slika Bratislava Hegyessy-a :: Semberija INFO ::

 

Izložba slika Bratislava Hegyessy-a


Bratislav Hegyessy rođen u Foči 28.04.1978. Akademiju umjetnosti, odsjek slikarstvo završio je u Banjaluci, 2006. u klasi profesora Radomira Kneževića. U svom radu eksperimentiše različitim tehnikama, kolažem, uljem, pastelom...Član ULUBIH-a. Izlagao je više puta samostalno i kolektivno.
 
Kolaž tehnika, geometrijski rombovi, rađena je apliciranjem već obojenih komada papira na podlogu. Umnožavanje pojedinih komada je rađeno preklapanjem tankog materijala na kome je prethodno bojom oslikan geometrijski element, a potom umnožen, uklopljen u određeni motiv. U radovima dominiraju odnosi dvije boje te njihov preklop, odnosno boja koja se dobije njihovim miješanjem. 
 
“Nojevi”, tehnika ulje na platnu, nastala je kao ideja tokom studija. Rađena je lazurnim nanosima uljane boje razređene terpentinom na platnenu podlogu. Motiv je simboličan. Kućice predstavljaju lica iz okoline ili osobe izvučene iz sjećanja,a nojevi koji imaju kućicu za ptice umjesto glave, predstavljaju sponu misli, razgovor između samih karaktera kućica iz kojih izlaze ili pored kojih se nalaze. Često se pojavljuje slika balona koji treba da predstavlja lakoću misli i bijeg od stvarnosti.


Sentar za kulturu "Semberija"