BIJELjINA: U utorak koncert povodom Svjetskog dana muzike :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: U utorak koncert povodom Svjetskog dana muzike


Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije” obilježiće u utorak, 22. juna, Svjetski dan muzike koncertom ”Muzičko putovanje” na kome će nastupiti polaznici Muzičke radionice ”Čarolija”  uzrasta od 3 do 8 godina.
Kako je najavljeno, mališani će izvesti  najljepše tradicionalne pjesme iz nekoliko država sa četiri kontinenta, a planiran je i nastup polaznika Školice klavira.



Koncert će se održati u utorak, 21. juna 2022. godine u velikoj sali Centra za kulturu, sa početkom u 19.00 časova.
Svjetski dan muzike počeo je da se obilježava 1982. godine, na inicijativu francuskog Ministarstva kulture i već punih 40 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. 

Ovim koncertom će se i Grad Bijeljina priključiti svjetskim metropolama u proslavi ovog važnog dana za muziku i muzičke umjetnike.

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ pokrenulo je Muzičku radionicu „Čarolija“ u septembru 2021. godine, a u decembru su imali veoma uspješan i posjećen Nogodišnji koncert, a zatim i koncert na ”Zimskom korzu”. Školica klavira  je počela sa radom u februaru 2022, a dvije prve nagrade na prestižnim klavirskim takmičenjima ostvarila je Marija Mihajlović za nepuna dva mjeseca pohađanja.

Ono što ovu radionicu čini posebnom je saradnja sa logopedom sa kojim će djeca savladati pravilne tehnike disanja, kao i artikulaciju glasova maternjeg jezika.


Semberija info - Z. Kusmuk