PROMOCIJA MLADIH KNjIŽEVNIKA :: Semberija INFO ::

 

PROMOCIJA MLADIH KNjIŽEVNIKA


Foto: Semberija info
U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ održana je promocija zbirke kratkih priča „Ljepota lapota“ mladog Miloša Petrovića. Knjiga je objavljena krajem prošle godine a nastala je kao rezultat truda zaposlenih u Domu kulture „Studentski grad“ iz Beograda da otvore javni prostor za djela mladih književnika.



-Dom kulture „Studentski grad“ ima svoju izdavačku djelatnost. Međutim, nismo posvećivali dužnu pažnju mladim autorima. Takođe, primjetili smo da djela starijih autora sve više gube onu životnu energiju, pokretački elan i da njihove misli sve više teže da postanu „politički korektne“. Dok je Miloš na drugoj strani potpuna suprotnost. On je slobodan, hrabar, maštovit, sa jednom posebnom vrstom rečenice za koju su majstori pisane riječi u Beogradu imali samo riječi hvale. Miloš Petrović je pobjedom na našem prvom konkursu za najbolju zbirku kratke priče, veoma visoko postavio kriterij na koji će naići učesnici narednih konkursa Doma kulture „Studenstki grad“, rekla je Tamara Mitrović, urednica književnog programa u Domu kulture „Studentski grad“.



Miloš Petrović se na konkurs DK „Studentski grad“ prijavio sa svoje 24 godine. Prijavio se sa 28 kratkih priča što je bio najveći broj priča koji je prijavio neko od kandidata. Sve priče, nastale iz pera tek svršenog studenta, mogle bi svojim književnim kvalitetom iznenaditi i iskusne čitalačke sladokusce.

Treba pomenuti da je u toku drugi konkurs za najbolju kratku priču Doma kulture „Studentski grad“. Svi koji imaju manje od 28 godina i smisao za kratku priču, pozvani su da se prijave. Traži se nasljednik Miloša Petrovića.

(Semberija info)