Promocija knjige u bijeljinskoj biblioteci: Skrovište za tajnu :: Semberija INFO ::

 

Promocija knjige u bijeljinskoj biblioteci: Skrovište za tajnu


U okviru kulturne manifestacije „Dani dječije kulture“, danas je u prepunoj velikoj sali  Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina kojom su odzvanjali  dječija graja i smijeh, održana promocija knjige „Skrovište za tajnu“, autorke Jelene Kalajdžije.



Jelena Kalajdžija, autorka knjige, rekla je da je knjiga, odnosno slikovnica nastala od priče „Skrovište za tajnu“, tako što je tekst priče prva pročitala je slikarka Mirna Jovanović, inače ilustrator slikovnice, da ona pokaže svoju recepciju prema vizuelnom liku, odnosno djevojčicama i da se tada rodila ideja o nastanku slikovnice, a krajnji lik je završila prva čitateljka Dunja Šašić, koja je radila dizajn.



- Sadržina knjige „Skrovište za tajnu“  je kompleksnija i obuhvata, mnogo više od ranog razvoja, što bi bila slikovnica i ona se može čitati i kao slikovnica za odrasle. Ona pokriva jednu temu koja je neiscrpna, svi joj pristupamo na različite načine, a na kojoj svi pisci potenciraju, a to su prijateljstvo, povjerenje i smirenje, to je ono što je nama odraslima potrebno, a čemu male učimo“, istakla je Jelena Kalajdžija.

Željana Arsenović, direktorka Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, izrazila je zadovoljstvo, zbog današnjeg predstavljanja knjige „Skrovište za Tajnu“ i naglasila da je promocija knjige interaktivna i da su djeca uzela učešće u predstavljanju.


Semberija info - S. Jovanović