BIJELjINA: U Centru za kulturu predstavljena knjiga divanske poezije “Slika u ogledalu”, autora Damira A. Saračevića. :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: U Centru za kulturu predstavljena knjiga divanske poezije “Slika u ogledalu”, autora Damira A. Saračevića.


U Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini, U subotu, 28. maja 2022. godine, predstavljena je knjiga divanske poezije “Slika u ogledalu”, autora Damira A. Saračevića. Više od 2,5 sata proteklo je ispunjeno poezijom, muzikom, vjerom, ljubavlju.



Na početku programa, ispred domaćina, Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, obratio se i poželio dobrodošlicu glavni imam Samir ef. Camić.

Sve prisutne posebnim dahom i darom prekrasnih glasova, te muzičkim umijećem oduševili su kantautori Latif Moćević i Enes Ukić. Oni su o knjizi govorili iz svoje perspektive muzičkih umjetnika i autorovih prijatelja, a zatim su o poeziji govorili autor, iz perspektive pisca i prof. dr Sead Šemsović, recenzent knjige, koji je istakao da je Saračević ovim rukopisom ušao u krug najizraslijih bošnjačkih pjesnika religijskih tema srednje generacije.

Na ovoj prelijepoj večeri hor "Atik", Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, predstavio se sa dva kolaža ilahija, pobožnih pjesama, a za kraj su proučili ilahiju “Odgoj naš je ime Tvoje”, za koju je tekst napisao Damir A. Saračević, a muzički aranžman uradio je Eldin Huseinbegović.

Poeziju u svom talentu i dahu recitovala je Meliha Hamzić, a voditeljica programa bila je Enisa Okanović. 

Semberija info