Večeras projekcija filma “Sestre” :: Semberija INFO ::

 

Večeras projekcija filma “Sestre”


U okviru projekta "Ljudi nisu roba - zaustavimo moderno ropstvo", koji realizuje Udruženje za razvoj i edukaciju mladih "Siguran korak", podržan od RING mreže (bh mreža protiv trgovine ljudima), organizuje se prikazivanje filma "Sestre". Projekcija filma biće održana u srijedu, 15. maja u Sali Svetosavskog doma hrama Svetog Georgija sa početkom u 19,00 časova. Ulaz je Slobodan.

Film "Sestre" pisan je po elementima istinitih događaja. Zbog zaštite žrtava promijenjena su imena, tačna mjesta događanja i pojedini detalji radnje. To je uzbudljiva i potresna priča o sudbini djevojaka žrtava trgovine ljudima, a autori na ovaj način žele da utiču na podizanje svijesti javnosti o ovom problemu. Uloge tumače Ivana Vuković, Ana Maljević, Milica Mihajlović, Boris Isaković, Ana Mandić, Ljuba Bandović, Velimir Bata Živojinović i drugi. Film je snimljen je u produkciji Monte Royal Pictures.

Trgovina ljudima predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava - zločin koji ljude pretvara u robu. Bosna i Hercegovina je dugo godina bila zemlja tranzita i krajnje destinacije, ali poslednjih godina postoji povećana trgovina domaćim državljankama. 

Bijeljina danas