VIŠNjIĆEVI DANI: PODSJEĆANjE NA VELIKE RIJEČI I STIHOVE :: Semberija INFO ::

 

VIŠNjIĆEVI DANI: PODSJEĆANjE NA VELIKE RIJEČI I STIHOVE


Jedanaesti mjesec svake od prethodnih 27 godina je vrijeme kada se u Semberiji održavaju „Višnjićevi dani" – kulturna manifestacija posvećena Filipu Višnjiću.

Kao i do sada, organizatori - Srpsko kulturno i prosvjetno društvo „Prosvjeta", u saradnji sa Gradskom upravom i ustanovama kulture u Gradu Bijeljina i Ministarstvmo prosvjete i kulture, za bijeljinsku publiku od drugog do osmog novembra u okviru 28. „Višnjićevih dana“ priređuju niz izložbi, književnih večeri, naučne skupove i muzičko-scenske događaje, a neće izostati ni takmičenja recitatora i besjednika i susreti mladih pjesnika.



Danas su u Centru za kulturu „Semberija“ svoje oratorske potencijale predstavljali učenici osnovnih i srednih škola sa područja grada Bijeljina. Recitatorsko-besjednička takmičenja za ove mlade ljude organizuju se sa svrhom da se javnost, kroz umijeće govora talentovanih učenika podsjeti na sjajne pjesnike i njihove neprevaziđene stihove.

Zvanično otvaranje ovogodišnjih „Višnjićevih dana" i svečana akademija zakazani su za sutra, četvrtog novembra od 20 časova u Centru za kulturu „Semberija".


Semberija info - I. Gutić
​Foto - B. Milošević