POČINjE „GITAR ART FESTIVAL” :: Semberija INFO ::

 

POČINjE „GITAR ART FESTIVAL”


„Gitar art festival” i Dom omladine predstaviće 22. izdanje međunarodnog festivala gitare pod sloganom „Digital Revolution”. Smotru će, danas, prvog juna u „Štark areni” u Beogradu otvoriti gitarska supergrupa „40 fingers”.

Publika će vidjeti i novi muzičko-scenski spektakl italijanskog gitarskog kvarteta „Guitar Rhapsody” koji će na repertoaru imati filmsku muziku, autorske pjesme, ali i energičan dio sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za četiri gitare.

Gitarista Vlatko Stefanovski trećeg juna nastupiće u Domu omladine. Njegov gost na sceni biće Vukašin Marković, pjevač i trombonista.

U programskoj šemi festivala mjesto će dobiti i mladi talentovani gitarski virtuozi iz Srbije. Nastupiće Vuk Vukajlović, Nikola Jelačić i Amalija Miler, koja se predstavlja sa gudačkim orkestrom „Macris” pod vođstvom maestra Predraga Goste.

Festival se zatvara petog juna u Kolarčevoj zadužbini, premijerom koncerta „Recuerdos de Belgrado” njemačkog kompozitora Hoakina Klerča. On je koncert za gitaru i simfonijski orkestar posvetio beogradskom „Gitar art festivalu”. Nastupiće Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, a solisti su Marko Tamajo iz Austrije, David Martines i Rafael Agire iz Španije.

U toku festivala, koncerte klasične muzike održaće i vrhunski gitaristi među kojima su Ruben Betenkurt iz Portugala, Tal Hurvic iz Izraela i Julija Trinšok iz Njemačke.

Novi projekt festivalske produkcije je „Gitar art aplikacija”, koja će prenositi dio programa festivala. Njen cilj je da promoviše srpsku kulturu i mlade talente, kao i da „umreži” muzičare i publiku širom svijeta.

Organizatori poručuju da će prodaja novih ulaznica po cijeni od 1.200 dinara, kao i zamjena starih sa cijenom i datumom od 14. marta 2020. godine (besplatne ulaznice se poništavaju) za koncert „Recuerdos de Belgrado” biti na blagajni Kolarčeve zadužbine. Ulaznice za koncert Vlatka Stefanovskog u prodaji su u Domu omladine i posredstvom prodajne mreže Tickets.rs.

Ulaznice za koncerte „Gitar art klasika” 2. i 4. juna u Domu omladine biće po cijeni od 1.000 dinara, a informacije se mogu dobiti na [email protected].

„Gitar art festival” ima titulu jednog od pet najznačajnijih festivala gitarske umjetničke muzike u svijetu. Najveći gitaristi i muzičari svijeta doprinijeli su tom statusu, a među njima su Pako de Lusija, Sting, Enio Morikone, Mariza, Tomi Emanuel, Lus Kasal i mnogi drugi.