Dara iz Jasenovca najgledaniji film na osnovu prosječne zarade u kinima :: Semberija INFO ::

 

Dara iz Jasenovca najgledaniji film na osnovu prosječne zarade u kinima


BEOGRAD - “Dara iz Jasenovca” najgledaniji je film u Americi na osnovu prosječne zarade u kinima, ostvario je izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta “Roten tomatos” (Rotten Tomatoes), a publika je dala nevjerovatnih 88 odsto pozitivnih ocjena.

Ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića koje se od petka, 5. februara, prikazuje u američkim bioskopima, ostvarilo je veliki uspjeh i tokom prvog vikenda prikazivanja zabilježilo najveću prosječnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje, prenosi b92.net.

Ostvarena je prosječna zarada od 1.251 dolar po bioskopu gdje se film prikazuje, dok je prosječna zarada po bioskopu za velike studijske filmove znatno manja, pa je tako, na primjer, tokom proteklog vikenda za film “Male stvari” iznosila 952 dolara ili “Kruds: Novo doba” - 910 dolara.

Jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima “Supernova” je u drugoj nedjelji prikazivanja imao prosječnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Zanimljiva je i struktura publike koja je tokom proteklog vikenda gledala film “Dara iz Jasenovca”, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca mlađe od 35 godina.

Od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabilježenih procenata preporuke.

Film se po zaradi nalazi na 18. mjestu američke Boks ofis liste gledanosti.

Film “Dara iz Jasenovca”, autora Predraga Antonijevića i scenariste Nataše Drakulić, koji kroz sudbinu srpske djevojčice Dar%D? prati stradanje Srba, Jevreja i Roma u zloglasnom logoru Jasenovac, kandidovan je za nagradu “Oskar”.

​Srna / Glas Srpske