Narodna biblioteka Filip Višnjić Bijeljina: Besplatan kurs francuskog za 10 članova biblioteke koji se prvi prijave :: Semberija INFO ::

 

Narodna biblioteka Filip Višnjić Bijeljina: Besplatan kurs francuskog za 10 članova biblioteke koji se prvi prijave


BIJELjINA- Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina organizuje besplatan kurs francuskog jezika za 10 članova biblioteke koji se prvi prijave na ovaj kurs, koji će početi 15. februara.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Bijeljina Petra Rajković rekla je da će kurs trajati tri mjeseca, dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom od 18.00 do 19.00 časova u prostorijama biblioteke.

"Ovo je prilika da skupimo zaljubljenike u ovaj evropski jezik i da u našoj biblioteci pohađaju besplatnu školu, početni kurs francuskog jezika", rekla je Rajkovićeva Srni i naglasila da pravo na besplatan kurs imaju, prije svega, članovi biblioteke.

Ona je istakla da je u Biblioteci u pripremi i formiranje fonda knjiga na stranim jezicima, oko 6.500 jedinica na 15 različitih jezika, među kojima je i nekoliko stotina knjiga na francuskom jeziku.

Rajkovićeva je poručila članovima Biblioteke da će, kada se fond formira, biti u prilici da se upoznaju i druže sa knjigama na nekim od stranih jezika koje ova ustanova posjeduje.

Prema njenim riječima, besplatan kurs francuskog jezika prilika je da se skrene pažnja na lingvističko bogatstvo Biblioteke, kao i na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj mjeri cijenila vrijednost i prednosti različitih kultura.

Srna / Glas Srpske