VIRTUOZ ĐORĐE PERIĆ ZAVRŠIO USPJEŠNU GODINU SA OSVOJENA DVA ZLATA U GRACU :: Semberija INFO ::

 

VIRTUOZ ĐORĐE PERIĆ ZAVRŠIO USPJEŠNU GODINU SA OSVOJENA DVA ZLATA U GRACU


Desetogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je dva zlata na internacionalnom festivalu "Akordeonfest" u austrijskom Gracu i time uspješno završio godinu sa 17 osvojenih zlata na međunarodnim takmičenjima.

"Akordeonfest" se prvi put održao u onlajn formatu, a nastupili su učesnici iz Rusije, Ukrajine, Švedske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Srbije, BiH i Austrije.

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu Juri Šiškin i Viktor Romanjko iz Rusije, Vladimir Murza iz Ukrajine, Diana Stanveca iz Bugarske i Danijela Rakić iz Srbije.

Perić je rekao da je do sada osvojio 70 nagrada širom svijeta, a u Gracu je bio laureat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i u kategoriji kamerne muzike.

"Radujem se svakom novom uspjehu i svaka nagrada mi je dodatna motivacija da budem još bolji", kaže on.

Perić je izrazio nadu se da će se takmičenja od sljedeće godine ponovo održavati na koncertnim scenama i pred publikom, te da će imati priliku da putuje Evropom i da se druži sa muzičkim umjetnicima iz svijeta.

Organizatori festivala su Udruženje umjetnika "Artist" i Odjeljenje za kulturu grada Grac.

Direktor festivala Slaviša Perić zahvalio je učesnicima što su i u vanrednim okolnostima zbog pandemije virusa korona učestvovali na ovom takmičenju.

Perić je čestitao svim takmičarima na ostvarenim rezultatima, zahvalio članovima žirija, a posebnu zahvalnost izrazio je Odjeljenju za kulturu grada Grac koji godinama podržava ovu kulturnu manifestaciju.

"Naša želja je da imamo što više djece u okviru ovakvih aktivnosti", rekao je Perić.

​Semberija info