Predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ i „Naši dani“ dobile nagrade na Danima komedije :: Semberija INFO ::

 

Predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ i „Naši dani“ dobile nagrade na Danima komedije


Pozorišni festival „Dani komedije“ zatvoren je sinoć predstavom „Naši dani“ u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Direktor JU Centar za kulturu „Semberija“, Slađana Lekić, navela je da su tokom festivala odigrane četiri od pet najavljenih pozorišnih predstava. Predstava „Noćna straža“ pozorišta „Atelje 212“ iz Beograda nije uspjela da se uklopi u program festivala zbog trenutne epidemiološke situacije.

„Iako je festival održan u veoma teškim uslovima s obzirom na pandemiju koronavirusa, zadovoljni smo kako je sve proteklo. Dani komedije zatvoreni su predstavom „Naši dani“ koju je publika podržala sa velikim oduševljenjem i ovacijama. Željeli smo i uspjeli smo u tome da kultura i dalje živi u Bijeljini i da se sačuva u ovako teškom vremenu“, istakla je Lekićeva.

Tročlani žiri u čijem su sastavu diplomirani glumac Ivan Petrović, koji je ujedno i predsjednik žirija, diplomirani glumac Gavrilo Jovanović i diplomirani reditelj Aleksandar Stankić, dodijelili su nagrade za najbolju predstavu, za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu.

Nagrada za najbolju glumicu festivala pripala je Anici Dobroj za ulogu majke Soje u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“ Zvezdara Teatra, dok je nagradu za najboljeg glumca festivala pripala Draganu Petroviću Peletu za ulogu doktora Vase, takođe u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“. Nagrada za najbolju predstavu festivala pripala je predstavi koja je i zatvorila ovogodišnje Dane komedije, a u pitanju je predstava „Naši dani“ Narodnog pozorišta RS.

Semberija info