Koalicija SDA i NIP predstavila kandidate: Gledajte u djela onih koji traže vaše glasove :: Semberija INFO ::

 

Koalicija SDA i NIP predstavila kandidate: Gledajte u djela onih koji traže vaše glasove


Na Lokalnim izborima 2020. GO SDA Bijeljina nastupa u koaliciji sa strankom "Narod i pravda". Ova koalicija je danas upriličila pres konferenciju na kojoj su se javnosti obratili Mustafa Gradaščević, Jusuf Trbić, Sead Trnovac i Fadil Baćevac, četiri kandidata sa liste za skupštinu Grada Bijeljina. 



Sva četiri kandidata su se najprije lično obavezala, a zatim su pozvali i ostale učesnike u izbornom procesu na području Grada Bijeljina da aktuelnu izbornu kampanju realizuju u politički korektnoj atmosferi, afirmišući pozitivne vrijednosti i djela. Predstavnici članica koalicije SDA-NiP su izrazili spremnost za punu  kooperativnost unutar koalicije, a sve radi ostvarenja zacrtanih izbornih ciljeva. Govornici su takođe, cijeneći trenutno stanje, pozvali građane Bijeljine i Janje da iskoriste svoje biračko pravo i izađu na novembarske izbore.

Nosilac liste i trenutni potpredsjednik gradske skupštine, Mustafa Gradaščević je podcrtao cilj koji će predstavnici ove liste imati pred sobom u narednom periodu.

- Nova radna mjesta su naš glavni cilj! Mi smo već u kontaktima sa određenim investitorima, te ćemo u saradnji sa njima i ostalim nivoima vlasti pokušati da oživimo industrijsku zonu u Janji. Zbog toga je neophodno da Bošnjaci Bijeljine i Janje imaju svoje predstavnike u organima gradske vlasti, kazao je Gradaščević.

On je uputio i apel glasačima: "Gledajte u djela onih koji traže vaše glasove. Gledajte u ono što su uradili u prethodnom mandatu i po tome ih cijenite. Moju podršku ima onaj koji iza sebe ima konkretna djela, nebitno kojeg je političkog opredjeljenja, kojeg etnosa, koje vjere... Ja ljude cijenim po onome što rade. Nema druge podjele!"

Semberija info - I.Gutić