Marković i Petrović razgovarali sa stanovnicima GT centra :: Semberija INFO ::

 

Marković i Petrović razgovarali sa stanovnicima GT centra


Slaviša Marković je, zajedno sa kandidatom za gradonačelnika dr Ljubišem Petrovićem, obišao "GT centar" u naselju Pet jezera gdje su razgovarali sa stanovnicima ovog gradskog naselja.


 
"Ovi objekti su dati na korištenje raseljenim licima, porodica poginulih boraca i demobilisanim borcima kao privremni smještaj. Taj privremeni smještaj traje više od 20 godina i ove porodice još uvijek nemaju rješeno stambeno pitanje. Imovinsko-pravni odnosi nisu rješeni, te stoga građani nisu u mogućnosti ni da ulažu u adaptaciju ovih objekata, koji se nalaze u katostrofalnom stanju. Resorno ministarstvo odnosno sekretarijat za raseljena lica je u svim gradovima rješilo probleme raseljenih lica, jedino u Bijeljini svi ćute na ovu temu" - rekao je Slaviša Marković, nosilac liste PDP_a za Skupštinu Grada Bijeljina.
Marković je istakao da, pored loših uslova života, ovi građani imaju problem i sa ličnim dokumentima, koja im se izdaju na dvije godine, rješenja o smještaju im se izdaju na 6 mjeseci, često i retroaktivno.


Oni su obišli i stan Sretena Vujanovića, koji je borac prve kategorije i bivši logoraš, koji živi sa dvoje djece u neuslovnom stanu punom vlage, gdje prozori ne dihtuju i gdje krov prokišnjava.