DODIK: SIGURAN SAM U POBJEDU SNSD I RAZVOJ BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

DODIK: SIGURAN SAM U POBJEDU SNSD I RAZVOJ BIJELjINE


Dvorovi su bitna zajednica za Bijeljinu i Republiku Srpsku, a bitna je svakako i za SNSD. Trudili smo se da svih ovih godina održimo dobru i kvalitetnu komunikaciju,  a želja nam je svakako, da ova mjesna zajednica bude iz dana u dan uspješnija“, rekao je nosilac liste SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić na tribini u Dvorovima. On je naglasio da o značaju Dvorova govori i dolazak predsjednika SNSD Milorada Dodika, i potpredsjednika SNSD Radovana Viškovića sa saradnicima. 



- Razvoj Dvorova, Bijeljine i Semberije nam je od izuzetne važnosti i okupljeni smo u tom ciljui uvjerenjem u uspjeh“, rekao je Ćorić.

Aktuelni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Mićo Mićić, pozdravio je predsjedništvo SNSD-a i visoke zvaničnike ove stranke, koji su posjetili Dvorove.

- Moje nastojanje da sa predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom napravimo sinergiju vlasti, upravo govori o nastojanju da okupimo sve političke snage i usmjerimo u još brži razvoj grada. Sve što je bilo dobro u prethodnom periodu nastavljamo, a što je bilo manje dobro, radićemo da bude bolje. Pokazaćemo da možemo, jer želimo da Bijeljina bude jaka lokalna zajednica, a to podrazumijeva i jaku i stabilnu Republiku Srpsku. Prioriteti su nam svakako interes građana, a evo polazimo iz Dvorova, gdje imamo kompleks koji ćemo prioritetno završavati i da u perspektivi možemo zaposliti još najmanje 100 ljudi, da Banja Dvorovi bude ponovo turistički biser Semberije i šire“, rekao je Mićić.



Potpredsjednik SNSD Radovan Višković je, obraćajući se Dvorovljanima rekao da bi Banja trebala biti simbol Semberije i Republike Srpske.
- U hitnoj proceduri ćemo rješavati problem Banje i ovo će biti objekat na ponos svih nas. Ovaj dio Srpske biće naznačajnijie gradilište, a u blizini Dvorova će se graditi i istorijski projekat, koji će povezati Banja Luku i Beograd. Kao predsjednik Vlade RS biću najponosniji čovjek kad to realizujemo, jer to je za naša pokoljenja. SNSD se može pohvaliti projektima s kraja na kraj Srpske, a tako nastavljamo i dalje. Želimo i radimo na ravnomjernom razvoju, jer nam je Srpska ista gdje god se pojavimo jer tu žive naši ljudi“, rekao je Višković. On je naglasio da će u gradnji auto puta pomoći i , kako je rekao,  „majka Srbija“. Takođe je istakao da se aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i dok je bio u SDS, srčano borio za interes grada Bijeljina.



- Uvijek je pokazivao i pokazuje ljudsku želju da razvija svoj grad i svoju Semberiju, a predsjednik Dodik me je zadužio da upravo sa Mićićem razgovaram kako da zajedničkim snagama razvijamo Semberiju. Danas sam ponosan što smo došli do dogovora“, rekao je Višković.



Predsjednik SNSD Milorad Dodik je pozdravljajući Dvorovljanje naglasio da ova stranka stoji iza projekta koji se odnosi na revitalizaciju Banje Dvorovi.
- Ovo je važan kapacitet za Srpsku, želimo da ga unaprijedimo, želimo jaku Bijeljinu u kojoj se provode investicije, a sve što planiramo prelazi iznos od 300 miliona KM. Okupili smo se i krećemo u realizaciju dogovorenog, a vrijeme će pokazati da je to pravi put. Vjerujemo u Bijeljinu, a Bijeljina je strateški grad Srpske i naša aktivnost je ovdje i usmjerena. Zajedno možemo mnogo uraditi, politička stabilizacija tome doprinosi, a uvjeren sam i u pobjedu SNSD-a na ovim prostorima“, rekao je Dodik i naglasio da se političari poznaju i pamte po tome šta ostavljaju iza sebe, a ne po priči. 

- Idemo da razvijamo Bijeljinu kao i Banja Luku, moje Laktaše, Višegrad, Trebinje i svako drugo mjesto u Srpskoj“, poručio je Dodik.

​Semberija info - Tekst i Foto - O.Stjepanović