CENTRALNA TRIBINA IZBORNE JEDINICE 6 DNS-A ODRŽANA VEČERAS U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

CENTRALNA TRIBINA IZBORNE JEDINICE 6 DNS-A ODRŽANA VEČERAS U BIJELjINI


Centralna tribina DNS-a, Izborne jedinice 6 održana je večeras u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.

​-Demokratski narodni savez je politička partija koja nije na prodaju i ne trguje interesima RS. Ona zagovara razgovor, dijalog, kompromis i ne dijeli građane RS i BiH po bilo kom osnovu. Svako ko želi RS jaku i ekonomski prospritetnu, svako ko zagovara neupitnost postojanja RS imaće prijatelja i sagovornika u DNS-u, a onaj ko dovodi u pitanje postojanje RS imaće najvećeg protivnika. Upravo zbog toga, istakli smo kandidaturu za predsjednika RS kome je uloga da po ustavu predstavlja RS i da zagovara državno jedinstvo. Ja ću biti kandidat svih građana RS, kandidat DNS-a koji će zagovarati to jedinstvo i neće dijeliti građane po bilo kojoj osnovi, koji će zagovarati onaj program koji je DNS predvidio treći put, a to je program jedinstva, ekonomskog oporavka i ekonomske stabilizacije RS“, istakao je Radislav Jovičić, kandidat za predsjednika Republike Srpske.

-Mislim da je narodu Republike Srpske dosta crno bijelog filma. Dosta je više crno – bijele zastave, vrijeme je da se „ogrnemo“ našom trobojkom, da krenemo naprijed, da ponudimo građanima RS ekonomsku stabilnost, nacionalnu bezbjednost, energetsku stabilnost, da imamo obrazovanje i zdravstvo kojim ćemo se ponositi. Ja, kao član predsjedništva BiH, trudiću se da obezbijedim srpsko nacionalno jedinstvo. U Predsjedništvo idem da napravim dijalog, dogovor i obećavam da ću biti član Predsjedništva svakog Srbina i cijele RS, a ne samo jedne političke partije“, naglasio je Nenad Nešić, kandidat za srpskog člana Predsjedništa BiH.



-DNS je stranka koja ima svoje kandidate i za NS RS i Parlamentarnu Skupštinu BiH. Bilo ko od kandidata da bude izabran, mi u DNS-u smo sigurni da će biti dobra sprega između naroda i svih nivoa vlasti. U DNS-u se zalažemo da poslije izbora, bilo koji kandidat iz bilo koje stranke da prođe za poslanika u NS RS, napravimo jedan tim i da svi poslanici iz IJ 6,  da zajedno djelujemo u intersu naroda, koji će nas odabrati da zastupamo njihove interese“, istakao je Milenko Zupur, nosilac liste za Narodnu Skupštinu Republike Srpske u IJ 6.