MARKOVIĆ: SIGURNA POBJEDA TRIVIĆKE :: Semberija INFO ::

 

MARKOVIĆ: SIGURNA POBJEDA TRIVIĆKE


U prostorijama Gradskog odbora PDP Bijeljina danas je održana konferencija za medije. Šest dana do izbornog dana u Izbornom štabu ove stranke ne kriju zadovoljstvo kada je u pitanju sam tok kampanje. Realizovana istraživanja pokazuju da će na području Bijeljine cilj bijeljinskog PDP-a biti ostvaren, a to je pobjeda Jelene Trivić. Rezultati istraživanja od prije dva dana pokazuju da Jelena Trivić u odnosu na svoje protivkandidate u Semberiji ima prednost oko 8%, a na nivou čitave Republike Srpske oko 4-5%. 

- To znači da je ova prednost značajna i sigurno je da ćemo u narednih par dana uraditi sve da tu prednost sačuvamo i napravimo promjene u Republici Srpskoj. Koristim priliku da pozovem sve građane Semberije, Bijeljine i čitave Republike Srpske da daju podršku i gospodinu Šaroviću, a kada je u pitanju naš Gradski odbor ono što je takođe za nas jako bitno je činjenica da se podrška koju trenutno imamo  kreće u rasponu od 12-13%, što znači da ćemo imati jedan direktni poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i očekujemo još jedan mandat u Parlamentarnoj skupštini  BiH“, rekao je Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina.



Aktivnosti koje će PDP voditi poslije izbora, pored Programa obnove Republike Srpske su tri zakona na kojima će, prema riječima Markovića insistirati, a to su dosljedna primjena Zakona o porijeklu imovine Republike Srpske, usvajanje Zakona o sprječavanju sukoba interesa i usvajanje Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca. 

- Još jedan podsjetnik zašto ova vlast treba da ode jeste i broj mladih koji je napustio Republiku Srpsku u proteklih 15 godina koliko je na vlasti SNSD. Taj broj iznosi oko 300.000 a za razliku od ovog perioda, u ratnom periodu 1991-1995. godine, procjenjuje se da je zemlju napustilo 170.000 stanovnika. Koristim priliku da podsjetim na slogan SNSD-a koji glasi „Jer volimo Srpsku“ i da podsjetim kako se ta njihova ljubav ogleda prema preduzećima kojima su njihovi najbliži saradnici, rukovodioci preuzeli da vode. Pa tako oni vole i Panafleks i Bobar banku i Kurjak i Zenit i Elvako i Šećeranu i Žitopromet i to je najbolji dokaz kako je to kada oni vole“, istakao je Marković i pozvao sve obespravljene radnike koji su bili u navedenim preduzećima da dođu sutra, 27. septembra na Centralni predizborni skup opozicije u Bijeljini na Trgu kralja Petra I Karađorđevića da podrže Jelenu Trivić i Mirka Šarovića.


Semberija info - I. Gutić