Čedomir Stojanović, nosilac liste DEMOS-a u IJ 2 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH: Predstoji nam pobjednička bitka :: Semberija INFO ::

 

Čedomir Stojanović, nosilac liste DEMOS-a u IJ 2 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH: Predstoji nam pobjednička bitka


Srpskim poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon opštih izbora, predstoji divovska borba u kojoj je neophodno sačuvati nadležnosti Republike Srpske i pokušati vratiti ono što je u prethodnom periodu izgubljeno. Geopolitički odnosi složeniji su nego ikad, zbog čega srpski predstavnici u Sarajevu imaju odgovoran zadatak. Jasno je da postoje nastojanja iz Sarajeva da se koncept dosadašnje organizacije BiH prekomponuje, kako bi se BiH pretvorila u građansku državu, što bi polako, ali više nego sigurno vodilo ka nestanku Republike Srpske.

Prema Dejtonu, mi u Srpskoj imamo svoju teritoriju, jezik, kulturu i institucije. To je ono od čega DEMOS sigurno neće odustati.


Pored očuvanja nacionalnih interesa u zajedničkim organima, naš cilj je i osnažiti ekonomski ambijent, stvoriti uslove za nove investicije. U tom pravcu, već smo realizovali nekoloko izuzetno važnih projekata koji su oživjeli brojne krajeve Srpske i želimo snažno nastaviti u tom pravcu. Za to nam je, prije svega, potrebna politička stabilnost.

Za DEMOS su ovo prvi parlamentarni izbori. Na prethodnim lokalnim, ostvarili smo izuzetno dobar rezultat i dobili veliku podršku građana, a sada očekujemo još bolji rezultat. Siguran sam da su svi prepoznali naš rad, naše ideje i našu konstantnu borbu usmjerenu, prije svega, ka životu i problemima običnog čovjeka, a onda, naravno, i ka očuvanju naše domovine koja je krvlju stečena, Republike Srpske.