KOALICIJA JEDINSTVENO: BIRAJMO POLITIKU MIRA I STABILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

KOALICIJA JEDINSTVENO: BIRAJMO POLITIKU MIRA I STABILNOSTI


Predstavnici Koalicije 12 stranaka i lista iz Semberije koji podržavaju kandidaturu Milorada Dodika  za predsjednika Republike Srpske i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, poručili su na velikom zajedničkom narodnom mitingu u Bijeljini da Srpska ima priliku da izabere kandidate koji će nastaviti politiku mira, stabilnosti, očuvanja i jačanja Republike Srpske.



Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da su kandidati za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i srpskog člana Predsjednika BiH Željka Cvijanović usadili narodu vjeru u jaku Republiku Srpsku, sa svim njenim nadležnostima. Poručio je da nam sada trebaju sloboda i ravnopravnost. 

"Vjerujem da narod Republike Srpske ni ovaj put neće pogriješiti i neće dopustiti mešetarima da nas kao društvo zbune, da nas usmjere na krivi put, jer mi sa ovog pravog puta ne želimo skrenuti ", rekao je Đokić pozivajući građane da podrže Dodika i Cvijanovićku.



Predstavnik Ujedinjene Srpske Milan Novitović rekao je da ta stranka ima mudrost iz koje je i proizašla odluka da za inokosne funkcije podrže Cvijanovićevu i Dodika.

"Ovo je prilika da izaberemo najbolje za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH,“ poručio je Novitović  ističući da se radi o političarima koji znaju „kuda srpski narod treba da ide i gđe treba da stigne“.
Predstavnik DEMOS-a Spomenka Stevanović rekla je da je na političkoj sceni značajan broj ljudi koji nikad nisu ništa radili i neostvareni su, a sada hoće da vode državnu politiku.

 "Građani će birati između naše opcije - sigurne Republike Srpske, i opozicije koja nudi neizvjesnu budućnost. Sigurna sam da će građani glasati za našu opciju, a mi ćemo raditi još bolje", poručila je Stevanovićeva. 

Predstavnik Narodne partije Srpske Diko Cvijetinović rekao je da je bilo mnogo izazova kako na unutrašnjem tako i na inostranom planu, ali su Dodik i Cvijanović dokazali da imaju svoj stav i  politiku koja štiti interese Srpske.

„Dokazali su da su jedini političari koji mogu zastupati interese Republike Srpske i srpskog naroda. Zato sam uvjeren da 2. oktobra neće pobijediti oni koji nemaju svoj stav, nemaju svoju politiku, nego provode politiku nekih stranih ambasada čije države nisu prijatelji Republike Srpske ni srpskog naroda“ poručio je Cvijetinović. 

​ 

Osnivač RSS-a Slavenko Ristić rekao je da je siguran da niko od kandidata SNSD-a i koalicije neće izdati svoj narod, a Republiku Srpsku poslije ovih izbora čekaju veliki politički izazovi „u kojima ćemo se boriti da sačuvamo i našu slobodu i naša prava i naš nacionalni identitet.“ 

„U toj velikoj političkoj utakmici borićemo se da sačuvamo i ekonomski i politički ojačamo našu zadužbinu – Republiku Srpsku. Za velike političke izazove potrebni su veliki političari, a Milorad Dodik i Željka Cvijanović to jesu“ poručio je Ristić, i naglasio da ovim pozivom ne traži glas ni za koga drugog osim " glasa za Republiku Srpsku".

Na velikom mitingu u Bijeljini su predstavljeni i kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.