MITROVIĆ: ODBRANITI NARODNU VOLjU I OČUVATI STABILNOST SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

MITROVIĆ: ODBRANITI NARODNU VOLjU I OČUVATI STABILNOST SRPSKE


Ministar prometa i komunikacija BiH Vojin Mitrović izjavio je danas da najnovije informacije sa ponovnog prebrojavanja glasačkih listića u Zetri potvrđuju da neće biti odstupanja u odnosu na već utvrđeni rezultat izbora u Republici Srpskoj (RS) da je Milorad Dodik predsjednik RS, a Željka Cvijanović srpski član Predsjedništva BiH.

“Posljednje informacije sa ponovnog prebrojavanja glasova govore da je sve regularno i da nema odstupanja u odnosu na već utvrđeni rezultat na glasačkim mjestima u RS na jednoj strani, dok je s druge strane evidentno sijanje zlonamjernih dezinformacija o navodnim velikim greškama”, istakao je Vojin Mitrović, koji je prema preliminarnim rezultatima kao nosilac liste SNSD-a u Izbornoj jedini 6 osvojio najveći broj glasova.

Prema njegovim riječima, upravo sijanje tih zlonamjernih informacija o navodnim  greškama tokom izbornog procesa potvrđuju sumnju da je na sceni svjesni pokušaj nasilnog prekrajanja izborne volje građana RS.

“Autistični pokušaji politizovane CIK BiH, međunarodnih faktora i dijela političkog Sarajeva, da dovedu u pitanje jasno i nedvosmisleno izraženu volju građana izraženu u razlici od trideset hiljada do više od stotinu hiljada glasova za Milorada Dodika, Željku Cvijanović i kandidate SNSD-a, govori da su spremni da krenu u destabilizaciju i Republike Srpske i BiH i regiona”, upozorio je Mitrović.

To se čini, naglašava Mitrović, vjerovatno  u želji da u metežu, koji bi stvorili, prekroje mnogo šta na Balkanu i ostvare svoje interese.

“Ovakvim pokušajima nasilja nad narodnom voljom, uz upotrebu privatnih televizijskih stanica kao  propagandnih servisa, građani RS mogu se oduprijeti kao i uvijek do sada -  okupljanjem oko naših institucija i provjerenih lidera, zaštitom izvojevane slobode, samouprave i prava na samostalno odlučivanje o svojoj sudbini”, poručio je Mitrović.