SAOPŠTENjE ZA JAVNOST :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST


Članovi, aktivisti i simpatizeri SNSD-a, ali i ogromna većina građana Bijeljine i cijele Republike Srpske sa pravom glasa rekli su svoje na izborima održanim 02. oktobra ove godine, a to je ubjedljiva pobjeda kandidata SNSD-a na sva četiri nivoa zajedno sa koalicionim partnerima. Ubijeđen sam i apsolutno vjerujem da rukovodstvo SNSD-a zajedno sa koalicionim partnerima donosi ispravne odluke kako bi iskazana narodna volja na nedavno održanim izborima bila i zvanično verifikovana od strane CIK-a nakon što su to učinile opštinske i gradske izborne komisije. Sramotno je da se na ovako flagrantan način krši u ovom slučaju izborni zakon i to ni manje, ni više, već od strane CIK-a, čime se Republika Srpska, a time i BiH uvodi u jednu vrstu haosa, bezakonja i dovodi u opasnost sve ono što je odbranjeno, uređeno i izgrađeno u proteklih trideset godina. 
 
SDS i PDP zajedno sa ostalim partijama opozicije imali su do sada najveći broj posmatrača i članova biračkih odbora koji su uredno potpisali zapisnike o provedenim izborima. OSCE je  izjavio da su izbori održani 02. oktobra do sada, najdemokratskiji i najtransparentiji, a OHR da su izbori protekli u fer i korektnoj atmosferi, bez većih primjedbi i neregularnosti. CIK iz dana u dan, pa i danas izvještava da SNSD i njegovi kandidati ubjedljivo vode na svim nivoima. Postavlja se pitanje, čemu onda sav ovaj cirkus, kršenje izbornog zakona i kome on odgovara? Iz svega navedenog nameće se samo jedan odgovor, pravni i svaki drugi haos odgovara samo onima kojima Srpska nije na prvom mjestu. 
 
Građani Republike Srpske sa pravom glasa koji su izašli 02. oktobra na izbore za predsjednika Republike izabrali su Milorada Dodika, za Srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanovića, a listama SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH dali najveću podršku čime je ostvarena ubjedljiva pobjeda na sva četiri nivoa.  
 
 Republika Srpska i njen narod u tridesetogodišnjoj istoriji bili su izloženi i nažalost još uvijek su, raznim nepravdama. Samo slogom, jedinstvom i ljubavi okupljeni oko Srpske pretrpjeli smo i izdržali sve i iz svega toga izlazili smo uvijek još složniji i jači. 
 
Pozivam građane Bijeljine i cijele Republike Srpske da se okupe oko institucija Republike da ostanu mirni i pribrani, da ne podliježu bilo čijim pritiscima koji za krajnji cilj imaju slabljenje Srpske i njeno potpuno urušavanje.  
 
Izdržaćemo i ovu nametnutu nepravdu, JER VOLIMO SRPSKU! To nam ne može niko osporiti i zabraniti'', navedeno je u saopštenju za javnost Mladena Milića, člana Glavnog odbora SNSD-a Bijeljina.