U MEZGRAJI KOD UGLjEVIKA KRV DALO 65 LjUDI :: Semberija INFO ::

 

U MEZGRAJI KOD UGLjEVIKA KRV DALO 65 LjUDI


U ugljevičkoj mjesnoj zajednici Mezgraja danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u okviru obilježavanja 26 godina od kada je Vojska Republike Srpske odbranila ovo mjesto koje su 13. septembra 1994. godine mučki napali pripadnici takozvane Armije BiH.
 
Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davaoca krvi "Rudar" Milan Marković rekao je novinarima da je odziv bio odličan i da je krv dalo 65 građana.
 
"Ovo je tradicija u Mezgraji, koju već devetu godinu zaredom organizuje naš aktiv `Perika Nešković`, kao nosilac humane akcije", naveo je Marković.
 
Akciji je prisustovao i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, kojem je uručena zahvalnica za posebno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju humanitarnih ciljeva.
 
"Danas se sjećamo svih žrtava ovog mjesta koje su položile živote u odbrambenom ratu, kao i našeg uglednog profesora Perike Neškovića iz Mezgraje, koji je preminuo usljed teške bolesti", rekao je Perić.
 
Perić je zahvalio svim davaocima koji spasavaju živote onima kojima je krv potrebna.
 
"Društvo dobrovoljnih davalaca krvi `Rudar` je aktivno tokom cijele godine i oni su jedno od najboljih udruženja u našoj opštini", istakao je Perić i dodao da će lokalna uprava i u narednom periodu podržavati humanitarne aktivosti.