UGLjEVIK: GODIŠNjI PRIJEM NAČELNIKA VASILIJA PERIĆA ZA DAN REPUBLIKE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: GODIŠNjI PRIJEM NAČELNIKA VASILIJA PERIĆA ZA DAN REPUBLIKE


Godina na izmaku bila je izuzetno uspješna godina za opštinu Ugljevik, ocjenio je 2018. godinu načelnik Ugljevika Vasilije Perić. Perić je na tradicionalnom prijemu za predstavnike društvenog i poltičkog života opštine Ugljevik u povodu  Dana Republike-9.januara, sumirao postignute rezultate iz predhodne godine i najavio projekte koje će obilježiti ovu godinu u Ugljeviku.

„U toku prethodne  godine predano se radilo na unapređenju svih oblasti života naših građana, započeli smo jedan od najznačajnih projekata u posljednjih 30 godina, projekat uređenja korita rijeke Janje,  koji se finansira sredstvima EU iz programa nacionalne IPA, a ukupna vrijednost radova je 2.686.000 evra koji će ne samo zaštiti gradski dio naše opštine od poplava nego će dati dodatnu urbanističku dimenziju gradu i omogućiti izgrdnju rekreativne i turističke infrastrukture“, istakao je Perić.

On je napomeno da su realizovani su projekti izgradnje puteve u svim mjesnim zajednicama.

„Uspjeli smo aktivirati 145 novih svjetiljki javne rasvjete u Mjesnim zajednicama Tutnjevac, Donje Zabrđe, Ravno Polje, Donja Trnova, Korenita i Ugljevik, sufinansirana  je nabavka dva sanitestka vozila  sa 67.000 KM  u Domu zdravlja Ugljevik“, podsjetio  je Perić.

Prema Perićevim riječima pomoć pojedincima nije izostala ni predhodne godine, Opština Ugljevik potpisala je ugovore o gradnji novih kuća za šest korisnika, čiji su stambeni objekti oštećeni u klizištima 2014. godine, što zajednički finansiraju lokalna zajednica i Razvojni program UN /UNDP/ i Evropska unija.

„Ovaj program omogućava  gradnju stambenih objekata za 12 porodica, pri čemu  opština obezbjeđuje zemljište sa infrastruktorom, pristupnim putem, vodom, kanalizacijom i električnom energijom i ukupno će se 60.000 KM izvoditi iz budžeta i, osim infrastrukture, za ovih 12 porodica obezbijediće po 5.000 KM svakoj porodici“, rekao je Perić.

Načelnik Perić rekao naglasio je da će  jedan od prioriteta u radu  lokalne zajednice za ovu  godinu biti zadržavanje stanovništva na ovim prostorima, posebno mladih ljudi.

„Projektovani budžet za ovu  godinu iznosi 12.400.000  miliona KM što je za  20.000 KM više u odnosu na prošlogodišnji budžet, od čega će kapitalne investicije biti u iznosu od  2,5 miliona KM“, naglasio je Perić.
On je najavio da će se u narednoj godinu naći i stimulativne mjere za poljoprivrednike i privredu, prvenstveno za novo zapošljavanje.

Načelnik Vasilije Perić čestitao je praznike sugrađanima  uz želju  da Ugljevik bude  i dalje jedna od najnaprednijih sredina u Srpskoj.

„Svim našim građanima želim porodičnu sreću, dobro zdravlje i radost u svakom domu“, navodi se u Perićevoj čestitki.