POKLONI OPŠTINE UGLjEVIK PODRUČNOJ ŠKOLI U TUTNjEVCU :: Semberija INFO ::

 

POKLONI OPŠTINE UGLjEVIK PODRUČNOJ ŠKOLI U TUTNjEVCU


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio prvog školskog dana područnu školu u Tutnjevcu koju pohađaju 22 učenika od prvog do petog razreda i poklonio ovoj obrazovnoj ustanovi laptop računar, sportske rekvizite i kosilicu za travu.

Perić je svim učenicima sa područja opštine Ugljevik čestitao početak nove školske godine.



"Ovdje u Tutnjevcu sanirali smo u potpunosti krov na školskom objektu, za šta je izdvojeno 13.000 KM, kao i ulazna vrata, dok smo u školi u Donjoj Trnovi rekonstruisali sportsku salu, a u centralnoj školi u Ugljeviku zamjenili smo određeni dio stolarije", rekao je Perić novinarima.

On je najavio i da će se rekonstruisati i fasada na Srednjoškolskom centru "Mihailo Petrović Alas" u Ugljeviku i dodao da će se u toku ove godine uložiti 250.000 KM u održavanje i opremanje školskih objekata.

"Važno je voditi više brige o obrazovanju i vaspitanju naše djece jer su ona naša budućnost", poručio je Perić i podsjetio da su tokom vikenda uz podršku opštine Ugljevik dezinfikovani svi školski objekti i nabavljeni beskontaktni toplomjeri.

Učitelj Velibor Damjanović zahvalio je rukovodtsvu opštine Ugljevik za podršku i rekao da je u ovoj područnoj školi upisano pet prvačića.

Pridržavamo se mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, učenici i radnici nose maske, a na nama je da uspješno realizujemo nastavni proces", rekao je Damjanović.

Zajedno sa Perićem, školu u Tutnjevcu posjetio je i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i odbornik u Skupštini Ugljevika iz ovog mjesta Gavro Milošević.

U Ugljeviku je u novu školsku godinu krenulo 1.080 osnovaca i 440 srednjoškolaca, od kojih 133 đaka prvaka, što je jedan više nego lani.

Opština Ugljevik