Opština Ugljevik svako novo radno mjesto podstiče sa 2.000 KM, danas uručeno 66.000 KM firmama. :: Semberija INFO ::

 

Opština Ugljevik svako novo radno mjesto podstiče sa 2.000 KM, danas uručeno 66.000 KM firmama.


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas rješenja o podsticaju za 20 firmi koja su u prethodnom periodu otvorila 33 nova radna mjesta i zaposlila lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske iz ove opštine.



Perić je rekao novinarima da je za svako novo radno mjesto opština Ugljevik iz budžeta izdvojila po 2.000 KM.

"Za ovu godinu predviđeno je 350.000 KM podsticaja privredi i poljoprivredi, a rebalansom ćemo ovaj iznos povećati na 500.000 KM, jer je trenutno stanje izazvano krizom zbog epidemije virusa korona takvo da je neophodno pomoći privredu", najavio je Perić.



On je istakao da je opština Ugljevik među lokalnim zajednicama sa najvećim prosjekom plata u Republici Srpskoj, kao i da ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti.

"Potrudićemo se i u narednom periodu da budemo dobar partner svim firmama koje rade na teritoriji opštine Ugljevik", obećao je Perić.

Vlasnik Doma za stara lica Lazar Milošević iz Tutnjevca dobio je podsticaj od 16.000 KM jer je otvorio novih osam radnim mjesta.

"Svaka pomoć je dobrodošla, a pogotovo u ovakvim okolnostima kada smo ograničeni sa prijemom novih korisnika", rekao je Milošević i zahvalio opštini Ugljevik na podršci i pomoći.

Vlasnik firme "Budućnost" Milan Ilić dobio je podsticaj od 2.000 KM za jedno novo radno mjesto.

"U vrijeme kada je sužen prostor rada trgovine na veliko i malo ovaj podsticaj će nam dobro doći, kao i briga opštine Ugljevik za privrednike", rekao je Ilić novinarima.

Opština Ugljevik