PERIĆ: BUDžET ZA DALjI RAZVOJ UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: BUDžET ZA DALjI RAZVOJ UGLjEVIKA


Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su 18.12.2018. budžet za narednu godinu u iznosu od 12.400.000 KM koji je za 20.000 KM veći u odnosu na prošlu godinu.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da će budžet koji je usvojen omogućiti dalji razvoj ove podmajevičke opštine. ”Budžet za narednu godinu, osim socijalne, ima i razvojnu komponentu. Značajan iznos materijalnih sredstava naći će se za pomoć pojedincima u stanju stambene potrebe, za višečlane i socijalno-ugrožene porodice”, rekao je Perić novinarima.
On je napomenuo da će za mjere populacione politike biti izdvojeno 300.000 KM.

“Nastavićemo da dodjeljujemo finansijska sredtva od 400 KM za svako novorođeno dijete, podsticaćemo vantjelesnu oplodnju bračnim parovima i pomagati pri kupovini prve nekretnine mladim bračnim parovima Ugljevika”, rekao je Perić.

On je najavio i kapitalna ulaganja u narednoj godini u iznosu od 2,5 milion KM, ali i podsticaj poljoprivrednicima i privrednicima.

Usvojen je plan rebalansa budžeta opštine za 2018. godinu u iznosu od 12.250.000 KM, kao i prijedlog programa raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 750.000 KM.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić ocijenio je uspješnim rad Skupštine opštine i istakao da je većina odluka donesena jednoglasno što je, prema njegovim riječima, dokaz da svi rade za dobrobit građana opštine Ugljevik.

Izvor: Ugljevik info