VASILIJE PERIĆ: VIDOVDAN JE SIMBOL NEPRESTANE BORBE SRPSKOG NARODA ZA SLOBODU


Načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je krsnu slavu Vidovdan veteranima Vojske Republike Srpske /VRS/ i poručio da ovaj praznik simbolizuje neprestanu borbu srpskog naroda za slobodu. 
 
“Veliki srpski praznik Vidovdan je prilika da izrazimo zahvalnost borcima i svima koji su pokazali hrabrost i požrtvovanost u stvaranju i opstanku Republike Srpske”, rekao je Perić.

On je istakao da opština Ugljevik kontinuirano izdvaja značajna materijalna sredstva za boračku populaciju.
“Stambeno smo riješili sve porodice poginulih i nastavljamo da pomažemo boračkoj populaciji, kao i višečlanim porodicama, da im obezbijedimo bolje uslove života, gradeći nove stambene objekte”, dodao je Perić.Povodom krsne slave Vojske Republike Srpske – Vidovdana u Ugljeviku je sinoć ispred centralnog spomenika palim borcima služen pomen poginulim srpskim junacima od Kosovskog boja do danas.Predsjednik opštinske Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je novinarima da je na centralnom spomen-obilježju upisano 301 ime poginulih boraca iz Ugljevika u proteklom ratu.
Marinković je istakao da junaci zaslužuju vječno sjećanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku.

Vijence su položile porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Ugljevik i organizacija koje okupljaju boračku populaciju.

​Ugljevik info