UGLjEVIK: PODRŠKA PRIVREDI KROZ INFRASTRUKTURU :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: PODRŠKA PRIVREDI KROZ INFRASTRUKTURU


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić ozvaničili su danas završetak asfaltiranja pristupnog puta i platoa ispred firme "Eurobau", u povratničkoj mjesnoj zajednici Glinje, kod Ugljevika.

Perić je naveo da je iz budžeta opštine Ugljevik za ovu namjenu utrošeno 90.000 KM.

"Ovo je primjer dobrog odnosa lokalne samouprave i privrednika koji zapošljava 26 radnika na području opštine Ugljevik. Bez infrastrukture nema ni razvoja privrede i ovo je velika podrška", rekao je Perić novinarima.

On je ocijenio dobrom saradnju sa resornim federalnim ministarstvom koje je uložilo znatna sredstva u ovu mjesnu zajednicu.

Perić je istakao da je opština Ugljevik, zajedno sa federalnim ministarstvom, u rekonstrukciju puta u povratničkim mjesnim zajednicama Janjari, Atmačići i Glinje, te za pristupni put i plato ispred ove firme uložila ukupno 300.000 KM.

Ramić je izrazio zadovoljstvo jer je uređen prostor ispred ove firme.

"Ministarstvo je učestvovalo i u podršci zapošljavanja. Nastavićemo da podržavamo projekte koji se odnose na razvoj ove opštine", rekao je Ramić.

On je pohvalio rad rukovodstva opštine Ugljevik jer, kako je naveo, sufinansira projekte ovog ministarstva.

"Povratnici u ovom kraju bave se poljoprivrednom proizvodnjom i ovdje ima potrebe za ulaganjem u infrastrukturu, a cilj svih nas je da se mladi zadrže na ovim prostorima", naglasio je Ramić.

Vlasnik firme "Eurobau" Esmir Camović zahvalio je za podršku opštini Ugljevik i federalnom ministarstvu.

"Bavimo se proizvodnjom PVC i aluminijumske stolarije, izradom čeličnih kontejnera, crnom bravarijom i drvnim sektorom - hrastovih, borovih, jelovih i bukovih ploča koje izvozimo na tržište Njemačke, Luksemburga, Austrije i Francuske", naveo je Camović.

On je dodao da firma zapošljava 26 radnika i najavio proširenje proizvodnih kapaciteta i nova radna mjesta.

Svečanosti su prisustvovali radnici firme, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i odbornik iz ove povratničke mjesne zajednice Nihad Redžić.