OPŠTINA UGLjEVIK IZDVAJA 15.000 KM ZA PET POSLOVNIH PODUHVATA :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINA UGLjEVIK IZDVAJA 15.000 KM ZA PET POSLOVNIH PODUHVATA


Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Cvjetana Dragonjić potpisala je danas ugovor o partnerstvu sa predstavnicima Investicione fondacije "Impakt" iz Sarajeva, koji predviđa finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za pet poslovnih poduhvata na području ove opštine.
Dragonjićeva je novinarima rekla da ovaj ugovor podrazmijeva ukupno 25.000 KM, te da će iznos za ove namjene iz lokalnog budžeta biti 15.000 KM.

Ona je istakla da Ugljevik izdvaja znatna finansijska sredstva za podršku privredi.

"U narednom periodu raspisaćemo javni poziv za najbolje poslovne poduhvate preduzetnicima sa područja naše opštine. Uvjerena sam da će se na njega javiti mladi, a njih pet sa najboljim poslovnim idejama dobiće po 5.000 KM", rekla je Dragonjićeva.

Izvršni direktor "Impakta" Mirela Omerović rekla je da je današnji ugovor nastavak uspješne saradnje sa opštinom Ugljevik iz 2018. godine.

"Nastavljamo sa programom koji obuhvata podršku za pet preduzetnika, uključujući i jačanje njihovih preduzetničkih kapaciteta kroz preduzetničku obuku. Svima njima se pruža svaobuhvatna integralna podrška kako bi uspješno započeli svoj biznis i dalje ga razvijali", rekla je Omerovićeva.

Program podrške zapošljavanju mladih kroz Inkubator poslovnih ideja, koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske, u protekle dvije godine sproveden je u 32 lokalne zajednice u BiH, a podržano je i osnivanje 120 poslovnih poduhvata.