RITE Ugljevik: Za devet mjeseci ostvarili dobit od 3,3 miliona KM :: Semberija INFO ::

 

RITE Ugljevik: Za devet mjeseci ostvarili dobit od 3,3 miliona KM


Ova poslovna godina u Rudniku i termoelektrani “Ugljevik” biće uspješno okončana i sa ambicioznim planovima koji će u potpunosti biti ispunjeni, izjavio je vršilac dužnosti direktora Rudnika i Termoelektrane Ugljevik Čedomir Stojanović na tradicionalnom godišnjem prijemu za novinare.
"Planirana proizvodnja 1.780 gigavat časova električne energije i proizvodnja više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje električne energije", izjavio je Stojanović. 
Stojanović je podsjetio i na redovni remont postrojenja, pet dana prije roka, te pohvalio angažovanje svih zaposlenih radnika koji su doprinijeli ostvarenju planiranih poslovnih rezultata. 

Govoreći o investicijama, on je naveo da je u toku rad na odsumporavanju, što je među najvećim investicijama u Republici Srpskoj, čime će ova elektrana biti ekološki najprihvatljivija u regionu. 

Prema njegovim riječima, planovi preduzeća ambiciozni su i za narednu poslovnu godinu, kao i nastavak osavremenjavanja i optimalizacija proizvodnje.
Rado Petričević, vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomska pitanja pojasnio je da je već ostvarena proizvodnja električne energije od 1,5 miliona gigavat časova, proizvodnja uglja od 1,6 miliona tona, te  da je iskopano 7,9 miliona metara kubnih otkrivke.
 “Obezbijeđeno je redovno i kontinuirano snabdijevanje termoelektrane ugljem. U ovom vremenskom razdoblju realizovali smo investicije vrijedne oko 57 miliona KM. Za devet mjeseci ostvarili smo 3,3 miliona KM dobiti, a očekivana dobit, po rebalansu, za ovu godinu je oko 3,5 miliona KM. Učešće proizvodnje električne energije za deset mjeseci ove godine u kompletnom energetskom  sistemu RS iznosi oko 30 odsto, što uveliko doprinosi i stabilnosti energetskog sistema.    

U razgovoru sa novinarima, članovi uprave RiTE su ukazali na društvenu odgovornost preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regiji podmajevičkog kraja i sjeveroistočne BiH. 

Lj.Lj.