ASFALTIRANjE PRISTUPNOG PUTA I PARKINGA DOMU ZA STARE :: Semberija INFO ::

 

ASFALTIRANjE PRISTUPNOG PUTA I PARKINGA DOMU ZA STARE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas gradilište gdje je u toku asfaltiranje pristupnog puta i parkinga ispred novosagrađenog Doma za stara lica u naselju Tutnjevac vrijednosti 50.000 KM. 
 
Perić je rekao novinarima da opština Ugljevik izgrađuje pristupni put a sa 70 odsto novčanih sredstava sufinansira izgradnju parkinga.
 
"Uređujemo pristup i parking do prvog Doma za stara lica na području opštine Ugljevik, a ovdje je investitor uložio više od milion maraka", rekao je Perić.
 
On je istakao da se i u uslovima vanrednog stanja i borbe protiv virusa korona mora raditi i misliti o budućnosti.
 
"Imamo poseban program podsticanja novozapošljavanja, kao i program pomoći za nova ulaganja i u toku godine izdvojićemo znatna sredstva za ove namjene. Nastavićemo ulaganja u sve dijelove opštine kako bi poboljšali uslove života naših građana", naveo je Perić.
 
Prema njegovim riječima, opština Ugljevik nastaviće da pomaže privrednike ulaganjem u izgradnju infrastrukture.
 
"U skladu sa mogućnostima, pomoći ćemo privrednim subjektima u opštini koji trpe štetu usljed situacije sa virusom korona, prije svega ugostiteljima i uslužnim radnjama", najavio je Perić.
 
On je izrazio zadovoljstvo jer u Ugljeviku nema oboljelih od virusa korona i zahvalio sugrađanima što poštuju mjere republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije.
 
Prema riječima Perića, u Ugljeviku je zbog mjera na suzbijanju epidemije zatvoreno 70 radnji, a više od 150 radnih mjesta je ugroženo.
 
Vlasnik novosagrađenog Doma za stara lica Lazar Milošević rekao je da trenutno ima 13 korisnika, a smještajni kapacitet je 43 kreveta u 23 sobe.
 
"Znači nam mnogo asfaltiranje pristupnog puta i parkinga i zahvalni smo rukovodstvu opštine na podršci", rekao je Milošević.
 
U februaru je investitoru Doma za stara lica iz opštinskog budžeta dodijeljeno 20.000 KM podsticaja za izgradnju objekta.