UGLjEVIK: NAČELNIK PERIĆ ZAHVALIO GRAĐANIMA JER POŠTUJU MJERE ZAŠTITE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: NAČELNIK PERIĆ ZAHVALIO GRAĐANIMA JER POŠTUJU MJERE ZAŠTITE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da u ovoj opštini nema zaraženih od virusa korona, a da su 93 lica pod epidemiološkim nadzorom.

Perić je saopštio da se broj lica koja su pod nadzorom smanjuje te da je  ukupno 145 lica izašlo iz nadzora.
„Imamo jedno lice smješteno u karantinu koji je obezbjedila opština Ugljevik, a koji je kapaciteta 30 kreveta“, rekao je Perić.



On je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije izrazio zahvalnost građanima jer se na teritoriji ove opštine  poštuju mjere i odredbe koje su donijeli republički i opštinski štab.

„Donesene mjere i uputstva se u potpunosti poštuju. Zahvalan sam i službama Doma zdravlja, Policijskoj stanici, Vatrogasnoj jedinici kao i svima koji se bore da bi se što kvalitetnije sprovele ove mjere kako bi se zaštitili građani od ove pošasti koja nas je zadesila“, dodao je Perić.

On ja naglasio da u Ugljeviku djeluje Tim za pomoć građanima koji je sastavljen od 24 volontera koji pomažu posebno starijim građanima u nabavci namirnica i drugih potrepština, a da svi mogu da se za pomoć jave na brojeve 066-904-245 i  066-173-364

Perić je uputio apel svim građanima da ostanu kod kuće jer time pokazuju odgovornost prema sebi i drugima i to je prema njegovim riječima najbolji mogući način borbe protiv virusa korona.

​Opština Ugljevik