DJEČIJI FOLKLORNI FESTIVAL :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI FOLKLORNI FESTIVAL


Ulicama Ugljevika prodefilovalo je sedam  folklornih društava  iz Srbije i  Republike Srpske koji su učesnici  Jedanaeste smotre  dječijeg folklornog stvaralaštva.
Ova  kulturno-umjetnička manifestacija, okupila 14 ansambala sa 200 učesnika  u Sportskoj sali  u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik - Svete Petke Paraskeve koja se obilježava 27. oktobra.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić  na svečanom otvaranju poželio je  dobrodošlicu učesnicima festivala folklora i zahvalio Kulturno umjetničkom društvu /KUD/ "Rudar“ organizatoru ove jedinstvene manifestacije koja okuplja djecu.
„Naše kulturno-umjetničko društvo „Rudar“ prezentuje naš Ugljevik i Republiku Srpsku širom svijeta, ali i čuva tradiciju, običaje i kulturu našeg kraja“, rekao je Perić.
On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu finansijski pomagati i podržavati rad KUD-a „Rudar“.
Zahvalnice učesnicima  smotre dječijeg folklora dodijelio je predsjednik KUD "Rudar" Milan Lazić i istakao da svage godine festival okuplja sve više i više učesnika.
„Danas je praznik dječije radosti u Ugljeviku“, naglasio  je Lazić.
Učesnici ovogodišnje smotre dječijeg folklornog stvaralaštva su kulturno-umjetnička društva  pored domaćina „Rudara“ su "Modran" iz Bijeljine, "Tobut" iz Tobuta kod Lopara, SPKD „Prosvjeta“ iz Brčkog, KUD „Dukat" iz Bijeljine i iz Srbije "Diša Đurđević“ Vreoci kod Lazareva i „Sveti Sava“ iz Beograda.