UGLjEVIK: POMOĆ OD 100 KM ZA 306 PORODICA BORAČKE POPULACIJE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: POMOĆ OD 100 KM ZA 306 PORODICA BORAČKE POPULACIJE


Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, opština Ugljevik dodijelila je danas pomoć od po 100 KM za 306 porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida do šeste kategorije i nezaposlenih ratnih vojnih invalida od šeste do desete kategorije.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je novinarima da je za ovu namjenu iz opštinskog budžeta izdvojeno 30.600 KM i da je podrška boračkoj populaciji uoči Božića tradicija lokalne zajednice.



"Važno je da izrazimo poštovanje onima koji su dali najveći doprinos stvaranju Republike Srpske i da ne zaboravimo žrtve koje smo imali u proteklim vremenima kako bi srpski narod opstao i živio u slobodi", poručio je Perić.

On je istakao da je obaveza vlasti na svim nivoima da pomažu porodicama poginulih, invalidima rata i demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske.

Čestitajući Božić, Perić je učesnicima prijema i sugrađanima poželio dobro zdravlje, te ličnu i porodičnu sreću.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković izrazio je zadovljstvo jer se svake godine u povodu Božića  dodjeljuje pomoć ovoj kategoriji društva.

„Tokom cijele godine radimo ovakve i slične akcije, a posebno nam je zadovoljstvo jer je boračka populacija stvorila Republiku Srpsku i slobodu u kojoj danas živimo“, rekao je Marinković.

Ispred odbora porodica poginulih Savo Milošević je zahvalio na razumijevanju opštini Ugljevik koja kako kaže uvijek izlazi u susret ovim kategorijama društva.

„Znači nam svima ovaj gest, ali i sam osjećaj da nismo zaboravljeni od strane naše opštine“, istakao je Milošević.

Opština Ugljevik