U SEPTEMBRU TERMOELEKTRANA UGLjEVIK PROIZVELA 44% ELEKTRIČNE ENERGIJE U ERS :: Semberija INFO ::

 

U SEPTEMBRU TERMOELEKTRANA UGLjEVIK PROIZVELA 44% ELEKTRIČNE ENERGIJE U ERS


 U septembru je  Termoelektrana Ugljevik, sa proizvodnjom od 159,42 GWh (gigavatsati) u ukupnoj proizvodnji električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske od 359,04 GWh učestvovala sa 44%.
Rad termoelektrane je pratila i odgovarajuća proizvodnja na rudniku (PK “BogutovoSelo”)gdje je proizvedeno 173.381 tona uglja i 900.000 m³otkrivke.
Od početka godine, zaključno sa septembrom iz ugljevičke termoelektrane je u elektroenergetsi sistem isporučeno 1.445,40 GWh električne energije, a sa tom proizvodnjom je ovo preduzeće u ukupnoj proizvodnji električne energijeu ERS (4.747,73 GWh) za prvih devet mjeseci tekuće godine učestvovalo sa31%.
Na rudniku je uproteklih devet mjeseci ostvarena proizvodnja od 1.642.636 tona uglja i 6.908.148 metara kubnih otkrivke.
„Naša proizvodnja je stabilna i pouzdana zahvaljujući ozbiljnim investicionim ulaganjima u rekonstrukciju i revitalizaciju postrojenja u termoelektrani kao i novu rudarsku mehanizaciju na rudniku u prethodnom periodu i zalaganja zaposlenih,” istakao je direktor RiTe Ugljevik Đorđe Popović.
„Termoelektrana Ugljevik 9. oktobra ulazi u redovni godišnji remont koji je planiran da traje trideset pet dana. Pripreme za remont su u završnoj fazi i očekujemo da će nakon njega pogonska spremnost termoelektrane biti podignuta na još viši nivo,“ kaže Milutin Tasovac, izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj termoelektrane u RiTe Ugljevik.