USVOJEN BUDžET OPŠTINE UGLjEVIK ZA NAREDNU GODINU OD 15,68 MILIONA KM :: Semberija INFO ::

 

USVOJEN BUDžET OPŠTINE UGLjEVIK ZA NAREDNU GODINU OD 15,68 MILIONA KM


Odbornici Skupštine opštine /SO/  Ugljevik usvojili su danas budžet za narednu godinu ove opštine u iznosu od 15, 685.000 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da će se za kapitelne projekte izdvojiti 5,1 milion KM.

„Povećana su sredstva za pomoć porodici, za razne vidove stimalacija kako bi stanovništvo ostalo na ovim prostorima, povećana  su sredstva za subvencije poljoprivredi i privredi što ukupno iznosi 350.000 KM“, rekao je Perić.

On je dodao da će se izdvojiti  850.000 KM, za grantove nevladinim organizacijama, sportskim udruženjima, sportskim klubovivna, te za razne manifestacije i  opštinsku Boračku organizaiciju.

„Cijena za boravak djece u Dječijem vrtiću za cjelodnevni boravak  je smanjena sa 130 KM na 95 KM“, istakao je Perić.

Na današnjem redovnom zasijedanju odbornici su usvojili rebelans budžeta opštine Ugljevik za 2019. godinu u iznosu od 12,493.000 KM što je povećanje od 93.000 KM u odnosu na plan budžeta.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je da je danas usvojen i program rada SO za narednu godinu.
 

 „Za narednu godinu obuhvatićemo sve oblasti života i rada stanovništva opštine Ugljevik, a posebno ćemo se posvetiti određenim kategorijama stanovništva, a to je pomoć  djeci koja pohađaju vrtiće, studentima i drugima“, rekao je Simić.

On je izrazio zadovoljtsvo radom SO u ovoj godinu.

Odbornici su prihvatili prijedlog plana održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Ugljevik za 2020. godinu, te program raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama za narednu godinu i  informaciju o stipendiranju studenata.