Perić: Za mjere populacione politike 400.000 KM iz opštinskog budžeta :: Semberija INFO ::

 

Perić: Za mjere populacione politike 400.000 KM iz opštinskog budžeta


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izjavio je Srni da će za mjere populacione politike biti izdvojeno 400.000 maraka iz opštinskog budžeta naredne godine.

Perić je naveo da su te mjere usmjerene na pomoć porodici i rađanju, višečlanim porodicama, kao i za subvencionisanje kamate za kupovinu prve nekretnine mladim bračnim parovima.

“Opština Ugljevik je među prvima u Republici Srpskoj uvela naknadu od 400 maraka za svako novorođeno dijete i od 2017. godine, kada je ova mjere uvedena, u Ugljeviku je rođeno 267 beba”, rekao je Perić.

Načelnik opštine Ugljevik istakao je da postoji namjera da se ova naknada poveća za novorođenčad čiji su roditelji nezaposleni i koji su iz višečlanih porodica.

“Razmatramo i mogućnost da se cijena boravka u vrtiću smanji ispod 100 KM, sada je 130 KM, a da za treće i četvrto dijete u porodici boravak u vrtiću bude besplatan”, rekao je Perić.

On je dodao da je opština Ugljevik riješila stambeno pitanje svih višečlanih porodica i najavio da će se s tom praksom nastaviti.

“Posebna pažnja posvećuje se najmlađim stanovnicima i različitim vidovima podrške školi sporta za najmlađe uzraste, obuci u plivanju, brojnim edukacijama i nagradama za najuspješnije osnovce i srednjoškolce”, naveo je Perić.

Načelnik opštine Ugljevik izrazio je zadovoljstvo što se od 2017. godine u Ugljeviku bilježi rast broja zaposlenih koji je povećan za 151 i dostigao je 3.858 radnika.

Izvor: SRNA/NTV Arena