ORGANIZOVANA AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI U MZ MEZGRAJA :: Semberija INFO ::

 

ORGANIZOVANA AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI U MZ MEZGRAJA


Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi  “Perika Nešković” iz mjesne zajednice Mezgraja Gaj, organizovalo je danas tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je organizovana sedmi put za redom, odazvalo se 47 dobrovoljnih davalaca  i prikupljeno je 39 doza krvi. Dragocjena tečnost  darovana je  Zavodu za transfuziju krvi Bijeljina.
 
Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi “Petar Nešković” Mezgraja Jovan Ilić, kaže da ova akcija iz godine u godinu okuplja sve veći broj dobrovoljnih davalaca budući da se na nju odazivaju i mještani ove mjesne zajednice koji nisu aktivni članovi udruženja. Ilić je podsjetio da aktiv funkcionise u sastavu Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” iz Ugljevika i da je broj njegovih članova u stalnom porastu.
 
“Akcija je organizovana povodom obilježavanja Dana odbrane naše mjesne zajednice od neprijateljskih snaga. Ovo je naša šesta akcija koju smo organizovali pod našim aktivom dobrovoljnih davalaca, a jednu smo organizovali zajedno sa Boračkom organizacijom opštine Ugljevik. Drago nam je što smo se okupili oko jednog humanog cilja i što ćemo ovom akcijom nekome spasiti život”-rekao je Ilić.
 
Akciju je posjetio i direktor ugljevičkog Doma zdravlja dr Jugoslav Cvetković  koji se zahvalio svim humanim ljudima koji su danas darovali krv kako bi nekom spasili život.
 
“Darovana krv je spašen ljudski život, i ovim ljudima trebamo biti zahvalni jer su svojim gestom pomogli nekome kome je bilo najpotrebnije. Ovakve i slične akcije trebamo omasoviti i podržavati. Mi iz Doma zdravlja smo naravno uvijek dostupni i rado ćemo pružiti pomoć u organizovanju ovakvih akcija”-rekao je Cvetković.